De media over gang van zaken rond asielzoekerscentrum Zeewolde en migratie in het algemeen

 

Screenshot reacties Dossier AZCOmroep Flevoland: Grote betrokkenheid, veel reacties
Sommige berichten in de media maken veel reacties los. Uit de uiteenlopende reacties op de berichten via Omroep Flevoland blijkt dat er veel mensen zijn die niet per definitie tégen de komst van een asielzoekerscentrum zijn, maar zich vooral verbazen en storen over de manier waarop dit door de lokale politiek, het COA en de wél betrokken partijen ‘geregeld’ wordt.

Daarnaast maken veel mensen zich vooral zorgen over de aantallen die de Gemeente Zeewolde en het COA hierbij in gedachten hebben en de plek waar e.e.a. gerealiseerd zou moeten worden.

Omroep Flevoland: Dossier AZC Zeewolde
Hier vindt u een overzicht met links naar berichten en reacties over dit onderwerp via het dossier dat Omroep Flevoland bijhoudt.

Omroep Flevoland: Achterstand huisvesting asielzoekers die mogen blijven
Gemeenten in Flevoland hebben grote moeite om huizen te vinden voor asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen. De achterstanden zijn in 2015 flink opgelopen, omdat er ook steeds meer mensen moeten worden geplaatst.

In Almere zijn de problemen het grootst. In de maand juli is er voor slechts twee mensen een nieuwe woning gevonden. Lees meer…

Elsevier: Mythes en misverstanden over migratie
De perikelen rond de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Zeewolde worden ook gevolgd voor de landelijke media: Naast de aandacht die Radio 1 / NPO 1 er onlangs aan schonk, zijn de ontwikkelingen in en rond ons dorp ook bekend bij de redactie van Elsevier.

Elsevier over Migratie

Elsevier’s Syp Wynia schreef op 22 augustus een boeiend stuk dat vanuit een breed perspectief meer inzicht geeft in het onderwerp migratie. Waarom veel Afrikanen en Aziaten naar Europa willen, maar meer migratie geen enkel ­Europees, Afrikaans of Aziatisch probleem oplost. En dat de ene vluchteling de andere niet is.  Klik hier om het artikel te lezen via Elsevier.nl.

Share on linkedin
Linkedin
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Voel je vrij om deze informatie te delen

2 reacties op “De media over gang van zaken rond asielzoekerscentrum Zeewolde en migratie in het algemeen

  1. Het is te zot voor woorden. Niet alleen landelijk maar ook de plaatselijke politiek doet ruim aan zelfverrijking en achterkamertjespolitiek. Zelfverrijking en machtsuitbreiding gaat over de rug van de bevolking. Niets heeft dit meer te maken met democratie. Het is een schande dat zelfs het besluit over de mogelijke komst van een AZC reeds in 2014 is genomen. Ook wethouders en raadsleden wordt de mond gesnoerd. Het wordt tijd dat de bevolking zich hiertegen georganiseerd gaat verzetten en deze z.g. democratisch gekozen politici de deur wijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *