Bing- Bijltjesdag in Zeewolde.

De extra gemeenteraadsvergadering van 02 september over de integriteitsaangifte tegen raadslid Erik van Beld van de ChristenUnie zal de geschiedenis in gaan als  Bijltjesdag.

Via een live- uitzending van de Lokale Omroep Zeewolde ( LOZ) waren we getuige  van een uiterst spannende thriller .

Een thriller waarbij zelfs de best gebekte aanwezigen zich opvallend koest hielden.

Nooit eerder bracht een oppositiepartij , bij monde van fractievoorzitter Rob Smeets van Zeewolde Liberaal met zijn  integrediteitsmelding het college  van B&W en een aantal raadsleden zo in verlegenheid.

In Zeewolde heerst duidelijk  een angstcultuur onder burgers en bedrijven om misstanden aan de kaak te stellen.

De aangifte bevat 31 pagina’s waarin  over 7 onderdelen van het project Zonnepark Groenewoudseweg “gerede twijfels “bestaan.

Die “gerede twijfels”zijn van dien aard, dat de gemeenteraad unaniem heeft besloten om het bureau Bing in te schakelen om de komende 1-2 maanden de zaak tot op de bodem uit te zoeken.

Die bedenkingen richten zich tegen ontoelaatbare inmenging , belangenverstrengeling en misleiding.

Een meerderheid van de raad , 10 voor 8 tegen , heeft middels een motie het college van B&W opgedragen om de verleende Omgevingsvergunning aan projectontwikkelaar Sunvest per direct in te trekken.

Daarnaast lopen er nog 2 gerechtelijke procedures van derden tegen de komst van het Zonnepark.

Als het Zonnepark er ooit komt krijgt het mogelijk  in 2022 via het reserve -stroomnet van Liander een verbinding met een transformatorstation  aan de Bloesemlaan .

Een meerderheid van de raad , 16 voor 2 tegen , steunde de motie om het onderwerp open en transparant besturen en integriteit hoog op de agenda  te plaatsen.

Alleen de VVD stemde tegen deze motie.

De redactie van OnsZeewolde stelt graag al haar  bestanden beschikbaar aan de commissie Bing.  Dan is dat meteen maar transparant.

Wordt vervolgt ,

Sipke Veenstra

 

 

 

 

 

Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Voel je vrij om deze informatie te delen

1 reactie op “Bing- Bijltjesdag in Zeewolde.

  1. Niet vreemd. In Zeewolde heerst duidelijk een angstcultuur onder burgers en bedrijven om misstanden aan de kaak te stellen. Zelfs als je direct de burgemeester aanspreekt over een grote misstand, leg ik hieronder uit, dan wil hij je niet aankijken en fatsoenlijk antwoorden. Het misstand voorbeeld. Ik had een wethouder per zakelijke mail op de hoogte willen brengen van een bepaalde misstand, een van de vele, bij de sociale dienst, c.q. Meerinzicht. Zoals gebruikelijk om bewijs van ontvangst verzocht per omgaande. Na een week of 2 nog steeds geen reactie of bewijs van ontvangst. Dus toen maar naar de privé mail van de weethouder. En zo waar, per omgaande een reactie. Gevraagd aan de wethouder hoe dat kon, wist de wethouder ook niet, en dat terwijl er beweerd wordt dat de mail aan wethouders van de gemeente Zeewolde niet afgevangen wordt. Dit alles volledig gedocumenteerd. Dit jaar nog bij een ander akkefietje de burgemeester daar onverwacht op aangesproken, bij de balie van het gemeentehuis. Wegdraaiende ogen en heel, zogenaamd, overtuigend zeggen dat dit niet mogelijk is. Woon 30 jaar in Zeewolde en heb wel de nodige corrupte praktijken meegemaakt op veel gebied. Natuurlijk komt er geen melding van de gemeente om het voor je duidelijk te maken. Mijn indruk is dat dit niet aan de burgemeester ligt maar aan de gemeentesecretaris van Nunspeet die als volleerd stalinist de zaken daar leidt. Leuk filmpje uit de beginperiode van de burgemeester toen het ook al zo rot en corrupt was. https://www.youtube.com/watch?v=p4kj4eTqs50&t=17s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *