Beste Bosruiterweg, bijna 100 politieregistraties en het zwijgen voorbij ?

Naar aanleiding van het artikel over de politieregistraties aan de Bosruiterweg, publiceren we hierbij het volledige rapport met politieregistraties.

De advocaat van de Vereniging Van Eigenaren van Buitenplaats Horsterwold heeft deze incidentenlijst van de politie opgestuurd gekregen, na een verzoek via de Wet Openbaarheid Bestuur (Wob) en met o.a. de redactie van Ons Zeewolde gedeeld:

^ Klik hier voor het overzicht van de politieregistraties bij dit schrijven.

De registraties dekken overigens niet alle “onregelmatigheden “. Er ontbreken een aantal en ook alle 112 meldingen blijven tot nog toe geheim.

Voor de goede orde; we hebben niets tegen hardwerkende arbeidsmigranten en we hebben geen economische belangen aan de Bosruiterweg.

Maar uit deze feiten en cijfers blijkt nu eens te meer, dat het uiterst onwenselijk is om dergelijke grote groepen jonge arbeidsmigranten, bijna 1200 mannen en vrouwen hier te huisvesten.

Daarin heeft de gemeenteraad van Zeewolde destijds ook wel voorzien en in de omgevingsvergunning hun aantal op maximaal 600 arbeidsmigranten vastgesteld.

Het college van B&W meende met het nodige klets-en vliegwerk (lees; gewijzigde bestemmingsplannen en tijdelijke vergunningen) dat aantal op te kunnen rekken naar 1200 bedden. U kent inmiddels de gevolgen.

Opvallend: De uitspraken van Burgemeester Gorter in De Stentor d.d. 15 april 2019:

Vraag: Levert de nieuwe bevolkingsgroep voor Zeewolde ook overlast op en extra werk voor de politie?

“Nee, helemaal niets. Ik ben verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid en heb daarom de cijfers met extra veel interesse bestudeerd. Zeewolde heeft niet te maken met meer alcohol in het verkeer, openbare dronkenschappen of overlast met drank en drugs. De arbeidsmigranten werken heel hard, soms zes of zeven dagen per week. Ze kunnen hun energie wel beter gebruiken dan zich te verliezen in dronkenschap.’’

Klik hier om het gehele interview met Burgervader Gorter in De Stentor nog eens na te lezen.

Ophef is volgens Burgemeester niet terecht
Na de berichtgeving rond het rapport met politieregistraties vindt Burgemeester Gorter de ophef over onveiligheid rond Polenhotel Zeewolde niet terecht: Volgens hem hoeven buren van het Polenhotel in Zeewolde zich geen zorgen te maken over onveiligheid.

“Het is in die wijk van Zeewolde niet onveiliger dan in andere wijken in het dorp”.

Klik hier om dit artikel met de reactie van Burgemeester Gorter in De Stentor te lezen.

Redactie Ons Zeewolde

Bijlage: Overzicht politie-registraties 28/10/2018 t/m 24/08/2019 Bosruiterweg 14/16/25.

 

 

 

Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Voel je vrij om deze informatie te delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *