Zeewolde verzwijgt moord en doodslag aan de Bosruiterweg.

Uit een overzicht van de politie Midden -Nederland blijkt, dat er in het tijdsbestek van  28/10/2018 tot 24/08-2019 er bij de politie bijna 100 registraties van ernstige tot zeer ernstige incidenten met arbeidsmigranten aan de Bosruiterweg 14/16/25 zijn geweest.

Het betrof o.a doodslag/moord/zware mishandeling/drugs/diefstal , lijkvinding en vervaardiging van harddrugs aan de Bosruiterweg 14/16

In de periode 2018 waren er 35 van dergelijke registraties bij de politie Midden Nederland en in 2019 is het aantal “incidenten” , waaronder moord/doodslag /zware mishandeling opgelopen naar 54 registraties . Een stijging van 55 % , waarvan 10 registraties in juli 2019.

Deze gegevens zijn bekend geworden naar aanleiding van een Wob -verzoek van de VVE Horsterwold aan de politie Midden Nederland en de Gemeente Zeewolde. Wob staat voor Wet openbaarheid van bestuur. De Gemeente Zeewolde heeft geen gegevens bekend gemaakt.

Zeewolde bij monde van burgemeester G.J.Gorter heeft steeds in diverse interviews  ontkend , dat er zich bij het Polenhotel dergelijke “incidenten” voor zouden doen en stelselmatig de “onregelmatigheden’ gebagatelliseerd.

Vanuit de veiligheidsdriehoek gemeente/politie/justitie was burgemeester G.J.Gorter echter steeds als eerste op de hoogte van deze bijna 100 meldingen , maar verzweeg ze.

Hij sprak van “een gewone woonwijk, waar mensen wonen” .

De moord/doodslag/zware mishandeling heeft als pleegdatum 13-07-2019.

De “incidenten”aan de Bosruiterweg verhogen ongetwijfeld de werkdruk van het politie apparaat in Zeewolde , waardoor er minder tijd over blijft voor “dorpse” zaken .

Redactie Ons Zeewolde

Bron : overzicht registraties 01-10-2019 politie Midden Nederland

Wordt vervolgt.

 

Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Voel je vrij om deze informatie te delen

2 reacties op “Zeewolde verzwijgt moord en doodslag aan de Bosruiterweg.

  1. Veronderstel dat de fractievoorzitters c.q. gemeenteraad achter gesloten deuren over de incidenten die ook in de jaren vóór 28-11-2018 plaatsvonden, zijn geïnformeerd. Het is niet te verwachten dat hierover door de fracties vragen gesteld zullen worden. Zou ook weer merkwaardig zijn aangezien de lijst van incidenten op grond van de WOB zijn vrij gegeven. Reden voor mij dit aanhangig te maken. In onze democratie moet gewaakt worden voor doofpotbeleid. Gaarne uw reactie.

  2. Gewoon de ergste minachting van bestuur tav van inwoners .
    Wordt het eindelijk niet eens tijd voor : wegschoppen van wegkijkers .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *