Minister om actie gevraagd tegen ‘moderne slavernij’ in Zeewolde

 

Het bewuste terrein de Bosruiter. 21 ha. Met 15 logiesgebouwen voor 600 arbeidsmigranten.  Op het “groene” terrein zijn inmiddels ook 140 chalets voor “poolse” arbeidsmigranten gebouwd. (in  rood-onder).

In een eerder bericht op deze website berichtten wij over de opstand van arbeidsmigranten tegen hun woon- en werksituatie  in Zeewolde.

Geholpen door het FNV, zijn de arbeidsmigranten in Zeewolde er inmiddels in geslaagd om hun zorgen onder de aandacht te brengen van de Tweede Kamer:

SP-Kamerlid Jasper van Dijk noemt de manier waarop de arbeidsmigranten uit Polen, Roemenië, Spanje, Hongarije, Bulgarije en Portugal in Zeewolde worden behandeld onaanvaardbaar.

De partij reageert hiermee op berichten in De Stentor over een Zwartboek, opgesteld door de FNV. Daarin staat dat de arbeidsmigranten slecht zijn gehuisvest en ‘te pas en te onpas’ enorme boetes krijgen opgelegd voor kleine zaken, zoals 250 euro voor een zoekgeraakte fietssleutel. Ook worden er flinke bedragen inhouden van hun salaris voor vervoer- en schoonmaakkosten, terwijl dat volgens de SP op grond van de Wet Aanpak Schijnconstructies helemaal niet mag.

Lees hier het hele stuk in De Stentor

Ingezonden bericht: Dikke mist…
Naar aanleiding van de eerdere berichtgeving over de situatie rond de arbeidsmigranten in Zeewolde, ontvingen wij onlangs dit ingezonden stuk ‘Dikke mist…’.

Lees hier het ingezonden bericht ‘Dikke mist…’

Share on linkedin
Linkedin
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Voel je vrij om deze informatie te delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *